دلایل تیره شدن پوست…

رنگ پوست وابسته به رسیدن مقادیر کافی خون با غلظت و کیفیت مناسب به عروق ریز پوستی می باشد. باید بدانیم تغییر در رنگ پوست و تیره شدن آن تاثیر بسیار زیادی بر روی سیمای فرد دارد لذا شناخت علل تیرگی و جلوگیری از آن از جمله موارد مهم برای افرادی است که به زیبایی خود اهمیت می دهند. باید بدانید گاهی درمانهای ناصحیح میتواند مشکل بیمار را زیادتر کند و به جای درمان تیرگی پوست را تسریع کند .

مهمترین عواملی که میتواند موجب بدرنگی پوست شود، بیماریهای مزمن، غم، ترس، و استرس از عوامل ایجاد تیرگی پوست است. استفاده از روش های غیر استاندارد برای لاغری و مصرف داروهای هرمونی نیز به تیره شدن پوست سرعت می بخشد .به علاوه مصرف بیش از حد سرکه و تداوم بر مصرف سرکه علاوه بر آثار سوء بر معده میتواند باعث بدرنگی پوست و میل آن به تیره شدن و بروز لکههای پوستی شود.

از دیگر عوامل موثر بر تغییر رنگ پوست می توان به بیماریها و اختلالات ارثی و ژنتیکی، بیماریهای سوخت و ساز سلولی ،بیماریهای هورمونی ،بیماریهای التهابی،عفونت های موضعی پوست ، عوامل شیمیایی، دارو ها ،علل تغذیه ای شامل کمبود ویتامین ها و سوء تغذیه و بالا خره بدخیمی های پوستی اشاره کرد.رنگ طبیعی پوست به سه

عامل ،هموگلبین ،کاروتنوئید و پیگمان ملانین بستگی دارد ،که عامل سوم عامل اصلی تعیین کننده رنگ پوست است و اختلافات نژادی و جغرافیایی در رنگ پوست مربوط به این رنگدانه است .

علل متفرقه که ملانیسم یا لک ارثی منتشر بدن و لک اطراف دهان یا لک پوست اطراف چشم و لکهای کوچک قهوه ای که در نقاط مختلف بدن ممکن است همراه یا بدون علایم دیگر باشند از علل دیگر لک تیره پوست هستند.استفاده از عطرها و ادوکلن ها که حاوی ۵- متوکسی پورالن و برگاموت هستند اگر پس از استعمال روی پوست در معرض نور آفتاب قرار گیرند باعث لکهای تیره در پشت گوش، گردن و صورت میشوند.لک های شغلی نیز در اثر تماس با ترکیبات حاوی تار مانند آسفالت و روغن های معدنی و تماس با نور آفتاب بوجود می آیند.

تیرگی پوست ممکن است به دلایل مختلفی از جمله تغییرات هورمونی، افزایش تولید ملانین، افزایش تعرض به آفتاب، استفاده از برخی داروها، عوامل وراثتی، عوامل محیطی، استفاده از مواد شیمیایی ضد عفونی کننده و… رخ دهد.

از مهمترین عوامل تیرگی پوست می‌توان به افزایش تولید ملانین اشاره کرد. ملانین یک پیگمانت تیره رنگ در پوست است که توسط سلول‌های ملانوسیت تولید می‌شود. افزایش تولید ملانین می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی، آسیب به پوست، تعرض به آفتاب بیشتر از حد، استفاده از برخی داروها و مواد شیمیایی، استفاده از تنظیم کننده‌های رشد پوست، عفونت‌های قارچی و… باشد.

افراد با پوستی حساس به تعریض نور آفتاب، بیشتر در معرض خطر تیرگی پوست هستند. دیگر عوامل شامل افراد با پوست تیره رنگ، پیر شدن طبیعی پوست، دخیل شدن در فعالیت‌هایی که نیاز به تمام شدن پوست دارند، استفاده از برخی محصولات پوستی و مواد شیمیایی، سابقه استفاده از محصولات ضد آفتاب با عملکرد ناکافی، عدم مراقبت و بهداشت پوست، مصرف داروهایضد افسردگی، دیابت، آنتی‌هیستامین و غیره نیز می‌توانند به تیرگی پوست منجر شوند.

همچنین، عوامل وراثتی نیز می‌توانند در تیرگی پوست تأثیرگذار باشند. در برخی افراد، ژنتیکی بودن تولید ملانین بیشتر از دیگران می‌تواند باعث تیرگی پوست شود.

برای جلوگیری از تیرگی پوست، می‌توانید از محافظت در برابر نور آفتاب با استفاده از کرم ضد آفتاب، استفاده از لوازم آرایشی با فاکتور حفاظتی، استفاده از محصولات ضد آفتاب با عملکرد موثر، مراقبت و بهدایشت پوست، از جمله پاکسازی و تغذیه درست پوست، استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی مناسب برای پوست، مصرف غذاهای حاوی ویتامین C و E، خواب کافی و… استفاده کرد. همچنین در صورتی که تیرگی پوست شما به دلیل بیماری خاصی است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا بتوانید درمان مناسب را برای آن انتخاب کنید.

منبع: پزشک آنلاین

نوشته دلایل تیره شدن پوست… اولین بار در مجله پزشک برتر. پدیدار شد.

متن دیدگاه‌ها

mood_bad
  • هیچ نظری ثبت نشده است.
  • یک نظر ارسال کنید